Снимка pexels.comСирийските Военновъздушни сили атакуваха турския конвой, навлязъл на сирийска територия

...
Снимка pexels.comСирийските Военновъздушни сили атакуваха турския конвой, навлязъл на сирийска територия
Коментари Харесай

Ескалация! Сирийски самолети атакуваха турската армия

Снимка pexels.com

Сирийските Военновъздушни сили нападнаха турския ескорт, навлязъл на сирийска територия по-рано през днешния ден, съобщи Анадолската организация, базирайки се на Министерството на защитата, съобщи обстоятелства.бг.

Турски боен ескорт се насочи към град Хан-Шейхун. Военното министерство на Турция разгласи, че конвоят е бил подложен на офанзива по въздуха, при която са починали трима цивилни, а 12 други са потърпевши. Анкара остро разкритикува офанзивата. По-рано се появи информация, че турски бронетранспортьори са навлезли на сирийска територия.

Турската войска навлезе в провинция Идлиб, с цел да бъде открита зона за сигурност, която да подсигурява безвредното завръщане на избягалите от войната сирийци. Режимът на Башар Асад обаче, подкрепян от Русия, е твърдо срещу военната интервенция на Турция.

Турската войска остро осъди офанзивата по въздух, акцентирайки, че тя опонира на съществуващите съглашения с Русия. Турция стартира да трансферира военна техника в района, с цел да подсигурява сигурността на наблюдателни пунктове номер 9 и номер 10. От военното ведомство показват, че по този метод турските аскери желаят да основат безвреден кулоар и да подсигуряват сигурността на цивилните.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР